joi, 1 septembrie 2016

Atelier de Sticlarie, in colaborare cu "Povestile IEI", desfasurat cu ocazia Zilelor Municipiului Braila

Atelier de #sticlarie - creatii din #sticla #fuzionata in colaborare fructuoasa cu "Poveştile IEI", ateliere creative desfasurate cu ocazia Zilelor Municipiului Braila. Copiii si oamenii "mari" cu suflet de copil, dornici sa experimenteze, si-au transpus creativitatea si imaginatia dand viata unor lucrari realizate integral manual utilizand lemnul, acul, ata, sticla, pictura. 
Multumim pentru colaborarea armonioasa atelierelor "Povestile IEI" (Corina Ciuraru, Maria Matei), pentru sustinere Casa de Cultura a Municipiului Braila- manager Mircea Ciucasu , pentru prezenta activa Camelia Gusatu, Andra Marinescu cat si participantilor pentru implicarea creativa. Evenimentul a avut drept principal obiectiv punerea in valoare, respectiv promovarea traditiilor si mestesugurilor autentice romanesti.


#Intamplari #cromatice in #sticla
Motto:
" a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt" - Nichita Stanescu
Tehnica utilizata este cea a fuzionarii sticlei, o tehnica aparuta anterior utilizarii tehnicii de prelucrare a sticlei prin suflare. Principiul de baza consta in suprapunerea de baghete, granule si bucati de sticla de plana de diferite culori, urmand ca intregul ansamblu sa fie supus unui tratament termic realizat in cuptoare speciale. In cele ce urmeaza sunt prezentate etapele:
1. Participanti creativi si atenti la detalii, pozitionand granulele si baghetele de sticla colorata, in scopul obtinerii designului imaginat in totalitate de ei. Jocuri in care culorile sunt personaje principale inventand intamplari cromatice pe suprafata sticlei initial transparente.
2. Urmeaza apoi ca aceste lucrari #unicat sa fie asamblate in atelierul Sticla-design si manufactura. Acest fapt este valabil doar in cazul in care, pentru a oferi acces unui numar mai mare de participanti (timpul dedicat fiind prea scurt), este eliminata aceasta etapa.
3. Aplicarea tratamentului termic de fuziune a sticlei.
4. Redescoperirea propriilor creatii de catre participanti si luarea lor in posesie; pentru majoritatea dintre participanti aceasta creatie din #sticla fuzionata reprezinta prima lor lucrare realizata in sticla. In cazul in care vor dori, pot reveni la urmatorul #Atelier de #sticlarie pentru a-si perfectiona stilul in #arta #sticlei. In caz contrar, probabil isi vor aminti de aceste picaturi de culoare cu care au pictat candva o #poveste in #sticla.
5. Noi, cei de la Sticla-design si manufactura, vom fi ramas cu nostalgia, ca poate, impartasind din pasiunea noastra- sticla, acest material fabulos, vom fi imbogatit in vreun fel nevoia de a experimenta. Multumim tuturor participantilor, pentru faptul de a fi fost cei care s-au bucurat si reinvatat din dezinvoltura copilariei. Uneori, oamenii "mari" reinvata copilaria.
Mai multe imagini
Read more...

0 comentarii: