joi, 1 septembrie 2016

Atelierul de sticlarie - sticla fuzionata , editia a III-a, la Biblioteca "Panait Istrati" din Braila

      Iata-ne ajunsi si la cea de-a III-a editie a Atelierului de Sticlarie- sticla fuzionata, workshop desfasurat datorita sprijinului nemojlocit al Bibliotecii "Panait Istrati" din Braila, fapt pentru care le transmitem un urias "Multumesc".
   Expozitie de lucrari realizate din sticla fuzionata.
Totul a fost posibil datorita intregii echipe a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" din Braila care a sustinut proiectul si care a initiat ampla si creativa manifestare "Clubul de vacanta". Expozitia de lucrari realizata din sticla, creata de copii si adolescenti, reprezinta o oda adusa culorilor, o poezie de lumina care strabate sticla imblinzita la cuptorul de tratament termic. Copiii si adolescentii au "pictat" sticla plana cu mici bucatele de sticla de diferite culori, prin aplicare cu migala si cu mare atentie la detalii, protejand cu delicatete sticla fragila si totusi rezistenta, urmand fiecare dintre ei proiectul pe care si l-au imaginat sau pur si simplu l-au desenat pe suprafata sticlei. Atmosfera de bucurie, alaturi de o stare de creativitate, de mirare a cunoasterii sau a redescoperirii au reprezentat insotitorii lor pe calea de a deveni artisti sticlari.Cu o singura exceptie, toti participantii au urmat pentru prima data un astfel de workshop de sticlarie.Este de asemenea de subliniat demersul unei mamici care ne-a prilejuit o mare surpriza si anume: prezenta celui mai tanar participant,in persoana unuia dintre fiii sai, in varsta de doar 3 ani.In imaginile care urmeaza sunt dezvaluite secretele crearii lucrarilor din sticla prin tehnica fusion, avertizandu-va ca ingredientul surpriza este constituit din bagheta magica a copilariei si calatoria imaginara in lumea povestilor.
Lucrarile din sticla de fuziune, explodand de culoare, create de tinerii artisti sticlari braileni vor putea fi admirate in data de 12.08.2016. Veti descoperi personaje de poveste si mini peisaje transpuse in acest fascinant si sugubat material: sticla.
Va asteptam cu viu interes sa va bucurati de culoare, copilarie si voie buna!
P.S. Va multumim pentru delicatetea, creativitatea, curajul, atentia si bucuria cu care ati creat si cu care ati socializat cu ceilalti participanti.













Imagini de la workshopul de sticlarie pot fi vizionate urmand link-ul 



Read more...

0 comentarii: